2013 – Anul Reciclării Inteligente

România este acoperită de deşeuri, însă vestea bună este că ele sunt reciclabile: 98% dintre deşeurile municipale ajung la groapa de gunoi, iar 2% sunt valorificate.

Anul 2013 a fost un an important pentru reciclare. Green Group a introdus pentru prima dată în România aparatele inteligente de colectare direct de la sursă, Reciclatorul Verde şi Bancomatul Verde. Amplasate în reţelele marilor retaileri, CORA, Auchan şi Carrefour, acestea îi recompensează pe reciclatori cu discounturi la cumpărături. Odată cu inaugurarea Reciclatorului Verde şi a Bancomatului Verde, Green Group a lansat conceptul de reciclare inteligentă.

Ce înseamnă şi de ce este importantă reciclarea inteligentă?

  • Cei care aduc PET-uri, doze de aluminiu sau echipamente electrice şi electronice uzate la aparatele inteligente de colectare ale Green Group, Reciclatorul Verde şi Bancomatul Verde, primesc o recompensă sub forma unui discount la cumpărături.
  • Colectorii au garanţia că deşeurile ajung direct la reciclator şi de aici sunt reintroduse în circuitul economic şi contribuie direct la creşterea economică.
  • Reciclarea se face simpu şi rapid, prin tehnologia de ultimă oră implementată în aparatele inteligente Reciclatorul si Bancomatul Verde.

În perioada martie-octombrie 2013, românii au reciclat peste 16.000 de kilograme de deşeuri electrice şi electronice (DEEE) şi peste 2.000.000 de recipienţi PET, la aparatele inteligente de colectare ale Green Group. Dacă luăm în considerare valoarea medie de 1,17 lei/kilogram pentru un DEEE adus şi 0,05 lei pentru fiecare PET colectat, valoarea directă a reciclării în această perioada depaseste 200.000 de lei, adica 333 de salarii medii pe economie.

Românii au dovedit că sunt pregătiţi să recicleze atunci când există sprijin şi suport în colectare, iar compania Green Group este pregatită să treacă la următoarea etapă în implicarea românilor ca principali suporteri ai unui comportament responsabil şi atent la deşeuri.

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, toate gândurile noastre se întorc pline de recunoştinţă către voi care ne-ati fost alături într-un an plin de succes.

Sărbători fericite!

 

green video

Reciclare GreenGlassReciclare GreenWEEEReciclare GreenLampReciclare GreenFiberReciclare GreenTech