SIGUREC, staţiile inteligente de colectare selectivă a deșeurilor, lansate în premieră în București

Green Group în colaborare cu Carrefour România au inaugurat în premieră la Bucureşti două staţii inteligente de preluare a deşeurilor direct de la consumatori, sistem numit SIGUREC. Stațiile sunt amplasate în parcările Carrefour Băneasa și Carrefour Vitantis, iar bucureştenii vor putea aduce pentru reciclare peste 10 tipuri de deşeuri. Aceste acțiuni de colectare a deșeurilor fac parte din Acordul Voluntar semnat între Ministerul Mediului și Schimbărilor climatice, Green Group, Ecopaper Zărnești SA, Romcarbon SA și Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR), și au ca scop facilitarea procesului de colectare și reciclare a deșeurilor de la consumatori și micșorarea volumului de deșeuri care ajung în gropile de gunoi.

O altă noutate este aceea că toți cei care vor colecta selectiv folosind sistemele SIGUREC vor fi recompensați cu vouchere de cumpărături valabile în hipermarketurile Carrefour Băneasa și Vitantis. De exemplu, pentru un frigider, consumatorii vor putea primi un bon de reducere de până la 80 de lei, în funcție de greutate. Valoarea unui PET este de 5 bani, doza de aluminiu valorează 3 bani, un kg de hârtie sau carton 11 bani, iar sticla 1 ban. Toate materialele reciclate ce consumatori vor ajunge direct și sigur în fabricile de reciclare din România.

Acțiunea face parte dintr-un proiect amplu inițiat la Buzău în 2013. De la implementarea proiectului, au fost colectate prin acest sistem peste 450,000 kg de PET-uri și doze și aproximativ 500 de tone deşeuri de echipamente electrice şi electronice. Ne așteptăm ca în staţiile din Bucureşti să colectăm aproximativ 12 tone PET, 10 tone sticlă, 100 de tone de echipamente electrice și electronice și 200 de tone hârtie în primele 6 luni de funcționare”, a declarat Constantin Damov, Co-fondator Green Group.

Lupta împotriva poluării și a risipei resurselor naturale face parte din angajamentul Carrefour pentru o dezvoltare sustenabilă în România. Ne bucurăm că prin colaborarea cu Green Group le oferim românilor posibilitatea de a lupta împreună cu noi pentru protejarea mediului dar și pentru crearea unor obiceiuri de consum prietenoase cu natura.” a declarat Andreea Mihai, Director de Marketing al Carrefour România.

Prin parteneriatul dintre Green Group și Carrefour România, containerele inteligente de colectare SIGUREC vor fi amplasate până la începutul anului 2015 în fiecare oraș în care există hipermarketuri Carrefour.

 

green video

Reciclare GreenGlassReciclare GreenWEEEReciclare GreenLampReciclare GreenFiberReciclare GreenTech