Menu
Economia circulară
Ce este economia circulară?

Economia circulară nu este doar un trend extravagant, ci este un model economic. O economie circulară depășește modelul industrial actual de cumpărare-utilizare-aruncare pentru a crea sisteme circulare care să obțină valoarea maximă din resurse. În centrul economiei circulare se află industria de reciclare care transformă resursele regenerabile în beneficii.

Cum contribuie GreenFiber
la o economie mai circulară?

GreenFiber a creat noi resurse din deșeurile de sticlă PET cu mult înainte ca termenul de economie circulară să fi fost inventat. Parte din GreenGroup și alături de GreenTech, cel mai mare reciclator de sticle PET din Europa, am beneficiat de sinergii îndelungate din punct de vedere al resurselor și am găsit mereu noi metode de a adăuga valoare deșeurilor. Astfel, prin folosirea fulgilor proveniți din material reciclat ca materie primă, am creat un produs ce surprinde prin complexitatea ridicată și performanțele superioare.

Procesul integrat de reciclare a deșeurilor și producția de fibre sintetice poliesterice reprezintă o combinație între funcționabilitate și durabilitate a businessului nostru, contribuind în același timp la furnizarea Fibrei Sintetice Poliesterice de calitate superioară pentru diferite lanțuri de producție la nivel mondial.

O astfel de abordare circulară nu numai că reduce degradarea mediului înconjurător, dar în același timp asigură generațiile viitoare că vor dispune de resursele de care au nevoie.

Fulgi reciclați 100%

Activitatea noastră se bazează pe cele trei principii ale economiei circulare: combaterea deșeurilor și poluării mediului înconjurător, reutilizarea produselor și materialelor și reducerea emisiilor de CO2.

„Reciclarea și reducerea emisiilor de CO2 sunt principalii factori care contribuie la un model de afaceri circular de succes.

În cadrul GreenGroup responsabilitatea la care ne-am angajat, de a ”închide bucla” ciclurilor de viață a produsului prin reciclare și refolosire aduce beneficii atât pentru mediu, cât și pentru economie, rezultând totodată un efect de regenerare globală. Cu o capacitate de reciclare de 360.000 tone deșeuri reciclabile pe an, recuperăm peste 98% din acestea și le transformăm în produse noi, reducând anual 45.380 tone de dioxid de carbon.
Avem calitatea de reciclator și producător în același timp, ceea ce ne oferă o satisfacție imensă. În calitate de reciclator, primim deșeuri și le transformăm în materii prime secundare, iar în calitate de producător oferim deșeurilor o nouă viață. După ce produsele își încheie durata de viață, le primim înapoi ca reciclator. Și astfel, avem o poveste circulară.”

...
reducerea emisiilor de CO2 (t)